Anna Olejárová - Preplatok : Tak toto bola jazda
od začiatku po koniec si to lineárne išlo svoje...bolo to akčné, vtipné, krvi pretiekli potoky
trochu mi je ľúto tých civilistov v okruhu výbuchu. A bohužiaľ, vychádzalo to až z podozrivo známych kulís našej spoločnosti. Hádam takto nedopadneme
... v konečnom dôsledku snaha military dedkov nič nezmenila, ale aspoň si papaláši v príbehu musia byť vedomí, že hlaveň ďalšieho Nováka môže mieriť práve a neho
Akurát neviem, či prskajúce vnútornosti a praskajúce údy v kombináciou s humorom a absurditou príbehu spadajú pod žáner horor...ale to je môj osobný názor. Nemám čo vytknúť, veľmi dobré
Martin Petro - Muž, ktorý vymyslel farbu : Od prvých riadkov sa človek s chuťou vrhne do tohoto light príbehu. Vidno, že autor už čo to napísal, takže jeho text sa číta sám. Do 2/3 čítania som bol rozhodnutý, že som našiel svojho favorita. A potom to prišlo. Ako už bolo spomenuté predomnou. Nerád sa opakujem, ale ten koniecccccccc...škoda. Zostalo toho až veľa nevypovedaného ( Dcéra.... v akom pomere sa miešala krv s farbou? či to bolo jedno, proste do nádrže kvaplo pár kvapiek a hotovo? inak tento rozmer rozširuje zaujímavo príbeh o mysterióznosť až fantastiku, dalo by sa to určite rozvinúť...) , proste je vidno jedu vec - počet znakov 44 924 !!!! proste som úplne presvedčený o tom, že autor to mal premyslené do poslednej bodky, ale bohužial sa to kvôli formátu súťaže tam všetko nezmestilo napratať.. Škoda..Ale aj tak jeden s favoritov
Zhrnutie : Tento rok to bolo hodne SciFi, a to ja rád, takže sa nesťažujem
ostali mi traja adepti (vikingovia, dedkovia a farba) , ešte neviem ako sa rozhodnem. Dám si pár dní pauzu a ešte raz si to prečítam a uvidíme