od Ash » Po, 01. Sep 2014, 10:15
Nuda. Lucia dohodnotila a Marek sa vrhol do čítania tak veľmi, že nemá čas o tom písať. Čo robiť okrem čakania?
Každého samozrejme najviac zaujíma, kto sa dostane do finále. Čo tak si spraviť rekapituláciu? Prešiel som teda všetky hodnotenia a do tabuľky som vyznačil červeným podkladom tie, pri ktorých sa porotca zmienil, že by sa poviedka mohla dostať do finále (mala by sa dostať, chcel by, aby sa dostala...). Vyšli mi z toho dve správy, jedna zlá a jedna dobrá.
Zlá správa je, že vo finále je tesno ako v sardinkovej konzerve. Lucia aj Marek označili po šesť finalistov, teda spolu dvanásť poviedok (a to Marek zverejnil hodnotenia z dvoch tretín, takže jeho číslo nie je konečné). Je teda zjavné, že ani na všetky poviedky, ktorým sa ušla nálepka finále, sa nedostane.
Dobrá správa je, že ani pri jednej poviedke sa porotcovia nezhodli. Dokonca niektorým označeným poviedkam sa od druhého porotcu ušlo o dosť nižšie hodnotenie. Ak k tomu prirátame fakt, že o hodnoteniach zvyšných troch porotcov nevieme skoro nič, robí to z týchto nálepiek vcelku iluzórnu ozdobu. Všetci tí, ktorým sa dostalo finálové označenie, by ho nemali preceňovať, a tí, ktorých obišlo, by nemali upadať do zúfalstva. Zatiaľ to dokopy nič neznamená.
Samozrejme, po vyhlásení finalistov sa k tejto tabuľke vrátim a vyhodnotím užitočnosť informácií, ktoré obsahuje.